Graphic artist and writer Stanley Woodvine has a good eye for design and form and he has achieved what so many has wished for: he has “righted”  Bjarke Ingel’s Vancouver House. Not once, but twice.

As Mr. Woodvine writes on his twitter account at @sqwabb  

“seen from Fairview, the scoop out of the lower East side of Vancouver House tower condo has been filled by a perfectly rectilinear tower newly positioned behind it”.

Using his camera at Alder and 11th Avenue, Mr. Woodvine completes the work in the photo below stating:

“the upside down tapered Vancouver House and the tower that now has its back looks much like one complete building”.

Thank you to Stanley Woodvine for fixing it.

Comments

  1. On another note – does anyone know the history of the abandoned car repair garage immediately adjacent to the south which visually overpowers the entries (both pedestrian and parking) to the building – i’ll bet it drives Westbank crazy!

  2. That same view was posted by McMinsen on Skyscraperpage.com some time ago, with Grosvenor Pacific filling the recess.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *